HOGYAN KERÜLTÜNK A FÖLDRE?

...

Kedves olvasó!

Ennek a témának a címe ne tévesszen meg, mert nem valami fantáziát szeretnék leírni, hanem itt is a lehetséges „valóságról” szeretnék beszélni. Úgy is mondhatnám, ahogyan a Bibliában is találóan olvashatjuk, „a nem látott dolgokról” szeretnélek meggyőzni!

...

Akár a tudományt, akár a Bibliát nézzük, mind a két helyen arról van szó, hogy a vízben kezdődött az élet. A tudomány azt mondja onnan fejlődött ki az összes élőlény, velük együtt az ember is. A Biblia pedig azt állítja, hogy teremtett vízi állatokat, (a vízi növényekről nem ír) teremtett szárazföldi növényeket, hogy legyen eledel az embereknek, és állatokat is, amiből néhányat fogyaszthatott is később, majd megteremtette magát az embert is.

De hogy került a földre a víz?

„És monda Isten: Legyen mennyezet a víz között, a mely elválassza a vizeket a vizektől. Teremtette tehát Isten a mennyezetet, és elválasztotta a mennyezet alatt való vizeket, a mennyezet felett való vizektől. És úgy lõn. És nevezte Isten a mennyezetet égnek: és lett este, és lett reggel, második nap. És monda Isten:

Gyűljenek egybe az ég alatt való vizek egy helyre, hogy tessék meg a száraz. És úgy lett. És nevezte Isten a szárazat földnek; az egybegyűlt vizeket pedig tengernek nevezte. És látta Isten, hogy jó.” 1Mózes 1:6-10; Ha ezeket a Biblia verseket nézzük, akkor azt lássuk, hogy „Isten” nagyon jól ellátta a Földet vízzel, ahonnan elindította az életet is. Amikor arról beszélünk, hogy a Biblia pontos ismeretet ad az ember számára az élet kialakulásával kapcsolatban, sőt a tudománynak sem mond ellent, az nem felel meg a teljesen az igazságnak.

...

Az ember akkori ismeretéhez azt is mondhatnám, hogy fantasztikus, de a mai természettudományos ismerethez már nagyon kevés. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Biblia elavult a mai ember számára, hiszen igazából nem a természettudományról szól. Inkább azt szeretném kiemelni, hogy a Biblia nem ezért íródott, de majd arról is szó lesz, hogy miért.

...

Azt már megfigyelhettük, amikor a televízióban mutatták az üstökösöket láttuk, hogy hosszú fényes csóvájuk van, ami a napsugárzás hatására az üstökös magjában levő jégből alakul ki. Logikus lenne, hogy a becsapódó üstökösök hozták a földre a vizet, de mint kiderült ez nem így történt. Nem az üstökösök hozták a vizet, hanem a vízben gazdag aszteroidák, vagy szénmeteoritok kb. 4,4 milliárd évvel ez előtt.

Ezek a szénmeteoritok nem a naprendszerben, hanem a világűr más régiójában születtek.

Egy folyóiratból idéznék: „a föld óriási víztartalékkal rendelkezik. A víz elengedhetetlen az élethez. Sokkal több van belőle, mint bármely más anyagból.”

Nézzük, mennyi ez az óriási víztartalék? Kattints a víztartalék szóra, és egy rövid videón látni fogod, és azt is, hogy valójában nem is olyan óriási. Képzeld el, ebből a vízből alakult ki az élet, amit az aszteroidák hoztak a földre. Azon viszont el lehet gondolkozni, hogy az aszteroidákban lévő vízben volt az élet csírája, vagy DNS-se, vagy a már vízzel ellátott földön jött létre a különböző fizikai és kémiai hatások következtében. Mindenesetre a víz a világűrből érkezett a földre és ebből jött létre a földi élet, melyből az ember is kifejlődött.

Ettől függetlenül így is kijelenthetjük, hogy a földre kerülésünk rendkívül fantasztikus.

vissza a tetejére

...
Sipos Gyula
A weboldal szerkesztője

Itt találod az új videókat, zenéket, dalokat, cikkeket és híreket.

Ha kérdéseid vannak?

Vedd fel velem a kapcsolatot a lenti címen
e-mail

Kövess engem